Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Cabernet Franc

Gasztro -in-

Cabernet Franc: Hungaricum vagy Gallicum?

Nemzetközi konferencián és monstre kóstolón tájékozódhattak múlt pénteken Siklóson és Villányban fogékony borisszák a Cabernet Franc sajátosságairól. Ezúttal sem mondjuk meg a tutit, azt azonban szeretnénk jelezni, hogy Villányban és a Loire mentén egészen másként gondolkodnak erről a csodálatos fajtáról.

Gasztro hvg.hu

Villányi bormustra - presztizsborok

Az XIX. Európai Bordalfesztivállal egy időben, szeptember 26-án rendezik meg a Villányi borvidék hagyományos, nagyszabású borkóstolóját is 21 pincészet részvételével. A mustrán kizárólag prémium minősítésű borokkal találkozhat a közönség.

Plázs hvg.hu

Villányi Franc párosával

Premium cabernet franc kóstolóval, különleges nyereményjátékkal, közösségi standdal várják a villányi pincészetek a 24. Budavári Borfesztivál látogatóit.

Gasztro hvg.hu

100 százalék Villány

A cabernet franc a világ szinte összes szőlőtermő táján megél, és borházasításokban általánosan elterjedt. Mégis fajtatiszta borként kevés helyen ad kiemelkedő minőséget. Éppenséggel Franciaországban a Loire mentén, és nálunk Villányban.

Gasztro hvg.hu

Villányi bor a világ legjobbjai között

A Mundus Vini nemzetközi borversenyen 42 ország több mint 6000 bora közül választották legjobb vörösbornak a villányi Vylyan Pincészet Cabernet Franc válogatásborát, a 2009-es MANDOLÁS Cabernet Franc dűlőválogatást.

Gasztro hvg.hu

Százezreket érő borok

Bár a 23. Budavári Borfesztivál az időjárás viszontagságai miatt nem lett éppenséggel sikersztori, a szervezők nem panaszkodhatnak a lecsengésre. A fesztivál hagyományos záróakkordja hosszú évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkájának segítésére szervezett jótékonysági borárverés, amely az idén minden eddigi bevételi rekordot megdöntött.